De 3 heetste smartphone roddels van dit moment

De geruchtenmachines binnen de technologiesector draaien altijd op volle toeren, maar er is één markt die daar met kop- en schouders bovenuit steekt: de markt voor smartphones. De iPhone 5s was nog niet uit en toen speculeerden alle gsm-websites alweer over de nieuws iPhone6. En toen nét de Samsung Galaxy s4 was gelanceerd

Samsung Galaxy s5: na alle commotie dan toch van aluminium?

Maandag 24 februari is het zover: dan wordt eindelijk de nieuwe Galaxy, de s5 alweer, aangekondigd in Barcelona. Althans, dat wordt vermoed. Samsung heeft een persevenement aangekondigd, en de “insiders” uit de smartphonewereld vermoeden dat dit persevenement is bedoeld om de nieuwe s5 aan te kondigen. Over de S5 is al enorm veel informatie uitgelekt. Of die betrouwbaar is, dat is moeilijk te zeggen. Het merendeel van de geruchten gaat over het uiterlijk van de Galaxy s5. De smartphone zou groter zijn, en een aluminium behuizing hebben. Bij de launch van de S4 kreeg Samsung namelijk veel kritiek op de plastic body van het toestel.

De iPhone 6: eindelijk een groter dan 4” scherm?

Slechts één toestel per jaar brengt Apple uit (met uitzondering van 2013, waarin zowel de iPhone 5 als de iPhone 5s uitkwamen): een nieuw model iPhone. En de rest van het jaar wordt er geroddeld over het eerstvolgende toestel. Naar alle waarschijnlijkheid wordt dat eerstvolgende toestel de iPhone 6, maar dat is uiteraard nog niet bevestigd. De geruchten gaan dat, na alle overige high end toestellen die er momenteel zijn, ook de nieuwste iPhone, de iPhone 6, voorzien wordt van een 5” scherm.

Nokia komt met Android toestel?

Het Finse merk Nokia had een moeizame start binnen de smartphonesector. Tegenwoordig doet het merk het goed met de Nokia Lumia serie. Die draaien allemaal op Windows Mobile, wat mede te danken is aan de overname van Nokia door Microsoft in 2013. Sinds enkele weken gaan echter geruchten dat Nokia met een Android-toestel op de proppen komt: de Nokia X.