De iPhone 5c is tezamen met de 5S de nieuwste iPhone uit de Apple stal. De iPhone 5C is de opvolger van de iPhone 5. Met de intrede van de twee nieuwe iPhones werd er vaarwel gezegd tegen de iPhone 5. De iPhone 5 is nu bij bijna alle aanbieders uit het assortiment verdwenen. Het nieuwste iPhone model heeft een 4 inch scherm, een A6 processor en maakt gebruikt van iOS7. De iPhone 5C is daarnaast geschikt voor 4G.

Wat is er nieuw aan de iPhone 5C?

De iPhone 5c heeft een plastic behuizing dat gemaakt is van polycarbonaat. De smartphone is ook ronder dan de iPhone voorgangers. De iPhone 5C is de eerste iPhone van Apple dat in meerdere kleuren te verkrijgen is. Voorgaande iPhone modellen waren alleen te krijgen in de kleuren wit en zwart. Er zijn vijf verschillende kleuren beschikbaar van de iPhone 5C: groen, wit, blauw, roze en geel. Het meest recente besturingssysteem wordt voor de 5C iPhone gebruikt; iOS7.

Andere specificaties iPhone 5C?

De iPhone 5C heeft een 8 MP camera en een verbeterde FaceTime-camera aan de voorkant van de telefoon. De 5C heeft hiernaast een 4 inch touchscreen. Het touchscreen van de iPhone 5C heeft een resolutie van 1136 bij 640 pixels. De iPhone 5c heeft precies dezelfde A6 processor als wat de iPhone 5 heeft. De 5C is ondanks de plastic behuizing toch zwaarder dan de iPhone 5.