Als zakenman krijg je vaak rare vragen op je af. Onlangs vroeg iemand me waarom ik iPhone hoesjes heb voor mijn mobiele telefoon, want een goedlopend bedrijf kan toch zeker wel een nieuwe mobiel betalen als deze kapot zou gaan? Ik vond het maar een rare vraag, maar voelde me toch verplicht om een eerlijk antwoord te geven. Allereerst is het zonde wanneer een goedwerkend apparaat door eigen schuld kapot gaat, maar dat is niet eens zozeer de reden waarom ik er een hoesje omheen heb zitten. Ik heb een veel betere reden om mijn mobiele telefoon te beschermen.

Ik moet namelijk altijd bereikbaar zijn. Wanneer ik mijn mobiel stuk zou laten gaan, moet ik op zoek naar vervanging en dat kost tijd. Die tijd heb ik niet, want op die manier zou ik klanten mis kunnen lopen en dat is natuurlijk een nachtmerrie. Het is niet de bedoeling dat zij naar de concurrentie gaan, ik wil ze gewoon zelf houden. Naast die reden heb ik nog een reden om iPhone hoesjes te gebruiken om mijn telefoons. Ik heb namelijk alle contacten in mijn mobiel staan en ik heb niet bij alle mensen gedrukt op ‘opslaan op SIM’. Dat betekent dat ik contactgegevens zal verliezen wanneer ik mijn telefoon verlies, en dat wil ik op geen enkel moment. Ik sla de gegevens ook extern op, ik ben echt niet zo dom dat ik dat niet weet, maar ik kan je verzekeren dat de telefoon stuk zal gaan op het moment dat ik net een hele reeks nieuwe contacten verzameld heb, en nog geen tijd gehad heb om een externe backup te maken. Dat risico wil ik niet lopen, en waarom zou ik eigenlijk het risico overwegen wanneer er een betere manier is om de problemen van tevoren al uit te schakelen?